SÚŤAŽ VO VARENÍ LEČA - registrácia
PROPOZÍCIE
Vyhlasovateľ súťaže:
OBČIANSKE ZDRUŽENIE VEČANIA,
RÍMSKOKATOLÍCKA FARNOSŤ VEČA
MESTO ŠAĽA
Miesto konania: Pribinovo námestie pred KD VEČA
Dátum konania: 22. septembra 2024
Program:
14:00 - 22:00 Bohatý kultúrny program
14:00 - registrácia družstva - (vedúci družstva)
14:30 - príprava surovín
Zakazuje sa priniesť zo sebou už nakrájané a pripravene ingrediencie, tento čas je vyhradení na prípravu ingrediencií.
15:00 - Oficiálne začatie súťaže
16:30 - Odovzdávanie vzoriek hotových jedál pre porotu
17:00 - Vyhlásenie výsledkov súťaže
18:00 - Tombola
18:30 - Bingo lotto
Registrácia - súťažné družstvá: Uzávierka prihlášok súťažných družstiev bude 20. septembra
Súťaží sa max. v päťčlenných družstvách.
Online registrácia:
REGISTRÁCIA DRUŽSTVA: Chcem prihlásiť
Organizačné podmienky:
Každé súťažné družstvo musí mať: Drevo na oheň, vlastný kotlík so stojanom, dosku na krájanie mäsa, (nesmie sa krájať na poskytnutom pracovnom stole), suroviny na varenie leča, nádoby, nože a pomôcky na prípravu súťažného produktu, utierky, čistiace prostriedky, chlieb, misky, lyžice. Kotlík musí byť osadený v kotline, alebo si družstvo donesie plechovú podložku, pokiaľ bude variť v kotlíku na otvorenom ohni (trojnožka).
Organizátor nepredpisuje receptúru prípravy, pripúšťajú sa všetky variácie leča. Množstvo prípravy sa neobmedzuje, doporučenie organizátora je, variť max. 5 L leča. Výsledný produkt družstvo rozdá účastníkom a návštevníkom.
Štartovné je 15,00 € za súťažné družstvo. Hradí sa pri prezentácii, kde družstvo zároveň obdrží súťažné číslo.
Organizátor poskytne pre každé súťažné družstvo: • Priestor pre prípravu leča v Pribinovom parku Veča • Úschovu surovín v chladiacom zariadení • Vodu na prípravu leča a na umytie použitých nádob. • 1 ks keramický tanier. • Pracovný stôl.
Hodnotenie: Vyhodnotenie bude vykonané odbornou porotou. • Zloženie odbornej poroty predstaví organizátor pri zahájení súťaže. • Hodnotenie bude vykonávané priebežne, počas prípravy súťažného produktu.
Hodnotiace kritériá:
Technologický postup, vôňu, chuť, farbu, konzistenciu leča, oblečenie, hygienu počas prípravy ako aj dobrú náladu súťažiacich a ich spoločníkov.• Víťazom bude družstvo s najvyšším bodovým ohodnotením. • Pri nedodržaní prevádzkových pokynov organizátora, môže byť súťažné družstvo vylúčené z hodnotenia. •